Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan?

In sommige gevallen weet je het gewoon direct: het wordt tijd voor een nieuwe baan. Toch is het niet altijd duidelijk, maar in deze gevallen niet een minder goede keuze. Wanneer is het nou daadwerkelijk tijd om te gaan zoeken naar een nieuwe baan?

Een nieuwe baan

Een nieuwe baan zoeken kan vrij spannend zijn. Allereerst moet je uit je comfort zone omdat je dus weggaat uit je veilige omgeving. Wellicht heb je al heel wat jaren dezelfde werkgever en bevalt deze als werkgever verder prima. Toch kan het wel zijn dat een nieuwe baan beter bij je past. Ook komt het daadwerkelijke zoeken er nog eens bij. Waar moet je beginnen en weet je wel precies wat je leuk vindt? Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden wat betreft hulp bij het zoeken van een baan. Zo zijn er een hoop uitzendbureau’s, zoals bijvoorbeeld Vakmasters Goes, die je hierbij kunnen helpen. Maar wanneer weet je nou of het tijd is voor een nieuwe baan?

Verveling

Een veelvoorkomend iets op het werk is verveling. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om het kijken naar de klok die maar niet verder lijkt te gaan, maar dan eens in de week. Mocht het nou zo zijn dat je je eigenlijk altijd verveelt dan is er wel iets anders aan de hand. Verveling kan namelijk inhouden dat je de interesse kwijt bent voor het werk wat je op dit moment doet. De uitdaging is weg en je komt eigenlijk in een soort sleur terecht. Een goed moment om dus op zoek te gaan naar iets nieuws.

Andere normen en waarden

Het is iets wat je wellicht niet direct door hebt wanneer je net begint met werken voor een nieuwe werkgever, maar het kan heel goed zijn dat de normen en waarden van de werkgever heel anders zijn. Hij kan bijvoorbeeld vooral werken voor de winst, waarbij jij mensen wil helpen. Ook in dit geval kan het tijd zijn voor een andere baan.

Onderwaardering

Wanneer je merkt dat er onvoldoende waardering staat tegenover de werkzaamheden die je uitvoert. Je ziet dat andere collega’s minder doen, maar wel meer gewaardeerd worden. Dit kan blijken uit een salaris, maar ook uit bijvoorbeeld complimenten

 

Een aantal redenen om dus te zoeken naar een nieuwe baan. Hulp bij een nieuwe baan kan altijd geboden worden door verschillende uitzendbureaus zoals bijvoorbeeld Vakmasters Goes.

Comments are closed.

Post Navigation